HARDI BEAUTY MASKERS (kurkuma)

Nu we weten wat hardi (kurkuma) is en weten waar het goed voor is zoals voor je gezondheid, vertel ik jullie ook een paar leuke natuurlijke masker recepten wat goed is voor je huid. Zoals we weten zorgt hardi voor een goede reiniging van de huid en geeft ook nog is een mooie glans. Door de gele kleur van de hardi geeft het je huid een mooie gezonde kleur wat goed is voor vele mensen met een grauwe doffe huid. Ook heeft het een anti-bacteriële werking, zuivert de huid en zorgt dat het helingsproces (van bv. wondjes) sterk versnelt.

Laten we beginnen met wat beauty maskers waar we Hardi(kurkuma) in gebruiken.


DIY PAPAYA HARDI MASK


Papaya in skincare

Papaya bevat het proteolytische enzym papaïne. Papaïne heeft als gunstige eigenschap dat het de huid exfoliërt door de keratinelaag tussen onze dode huidcellen op te lossen. Wanneer je huid is ontdaan van een (groot deel) van de dode huidcellaag, ziet het er niet alleen glanzender en gezonder uit, je huid is ook meteen gereinigd en er kunnen geen verstopppingen ontstaan door opgehoopte dode huidcellen of vuil. Je huid is superzacht en door het verwijderen van de dode huidcellaag wordt de aanmaak van nieuwe cellen tevens gestimuleerd. In feite heeft papaïne dezelfde werking als AHA’s (alpha-hydroxy-acids), maar enzymen zijn vele malen effectiever. Papaya is tevens rijk aan vitamine C waardoor het ook meteen een goede ontstekingsremmende functie heeft. Papaya is een fantastisch ingrediënt voor een huid die wat grauw ziet en wel een oppeppertje kan gebruiken, maar ook een huid met onzuiverheden heeft er baat bij. Papayaextract, of papaïne, is dan ook een populair ingrediënt in diverse skincareproducten.


Benodigdheden:

– vruchtvlees van een kleine, halve papaya

– 2 theelepeltjes hardi (kurkuma)

– 1 eetlepel rolled oats (optioneel)


Werkwijze:

  1. snijd de papaya door midden, verwijder de pitjes en lepel het uit. Doe het vruchtvlees in een Magic Bullet, blender, keukenmachine of in het bakje van een staafmixer. Voeg hier de kurkuma aan toe en eventueel de rolled oats (deze maken het geheel ietsje dikker zodat het makkelijker aanbrengt, maar dit mag je ook weglaten). Blend alles tot het een smeuïg geheel is geworden. Heb je geen blender, dan kun je ook alles fijnprakken met een vork in een diep bord.
  2. Breng het masker aan op een gereinigde huid, vermijd de oogcontouren, laat het zo’n 20 minuten zitten en verwijder het vervolgens met lauwwarm water. Pas op met het gebruik van een washandje, want de gele vlekken van de kurkuma gaan er praktisch niet uit. Omdat de kurkuma een geel residue kan achterlaten, kun je hierna het beste je gezicht even reinigen met een tonic en vervolgens je gebruikelijke crème aanbrengen.Voor beste resultaten dien je dit masker zo’n 1 - 2  keer per week te gebruiken.

✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽KZG✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽


DIY KIKKERERWTEN HARDI MASK

Een DIY masker van kikkererwten, kurkuma, amandelolie en melk die vooral in India bekend staat om zijn harde aanpak tegen acne, fijne rimpels, donkere kringen en overmatige haargroei. Aziatische vrouwen zweren bij dit masker. Vooral in India wordt kurkuma gezien als ‘heilige poeder’ en wordt een turmeric masker beschouwd als hét masker die je gezicht zal laten stralen. Na gebruik is je huid gladder, zacht, glowy en voelt het lekker schoon aan. Voor beste resultaten dien je dit masker zo’n 2 – 3 keer per week te gebruiken.


Benodigdheden:

-2 eetlepels kikkererwtenmeel (ook bekend als Gram Flour, Besan of Chickpea Flour)

-1 eetlepel amandelolie

-1/2 tot 1 theelepel kurkumapoeder

-melk

Bovenstaande ingrediënten zijn voldoende voor tweemalig gebruik. Bewaar een eventueel restant in de koelkast.


Werkwijze:
Copyright © Zahiera van KZG Beauty & Fashion